Voor kinderen en jongeren

Je voelt je niet fijn
Hoi! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Maar je neemt niet zomaar een kijkje. Misschien gaat het even niet zo goed met jou en ben je niet zo blij. Misschien voel jij je erg verdrietig of bang en gespannen of juist boos. Het kan ook zijn dat je het niet zo goed weet. Dat is heel vervelend voor je! Ik vind het wel echt super goed en dapper van je dat je een eerste stap zet in het zoeken naar hulp.

Als jij en/of je ouders of verzorger(s) er niet uitkomen en je gaat je steeds minder fijn voelen, dan is het misschien een goed idee om een keer bij mij in de praktijk langs te komen. We kunnen dan kijken wat er aan de hand is en hoe we daar samen aan kunnen werken zodat jij je weer beter gaat voelen. Ik heb veel ervaring met kinderen en jongeren die iets naars hebben meegemaakt. Misschien heb je ook nare dingen meegemaakt. Dat kan van alles zijn. Het kan zijn dat je gepest wordt, of dat je vriend(in) niet meer met je wil spelen, of je ouders hebben veel ruzie waardoor het geen fijne sfeer is thuis. Het kan ook zijn dat je een ongeluk hebt meegemaakt of dat je mishandeld bent. Het kan van alles zijn, ook iets wat hier niet staat beschreven.
Hoe werken wij samen?
Het lijkt mij leuk om met je samen te werken aan wat jij wil leren, waar je last van hebt en/of van welke problemen jij af wil. Hoe beter wij samenwerken, hoe beter het zal gaan. Wij hebben elkaar hiervoor nodig. Want jij kent jezelf het beste en ik heb kennis over het behandelen van problemen.
Hierbij vind ik het altijd goed als je bij mij aangeeft als je iets niet fijn vindt tijdens de behandeling.
Hoe gaan wij dat doen?
Om te kijken wat er aan de hand is, komen jij en/of je ouder(s) of verzorger(s) en/of verwijzer bij mij langs. Daarna zal je meerdere keren alleen bij mij langskomen. Afhankelijk van je leeftijd heb ik contact met je ouder(s)/verzorger(s) en/of verwijzer om bijvoorbeeld tussentijds te kijken hoe het gaat. Maar wij bespreken van tevoren wat jij fijn vindt wat ik wel of niet zeg.
Wat kunnen we gaan doen?
We maken samen een plan met doelen erin waaraan jij wilt werken. We kunnen op verschillende manieren aan die doelen werken. Ik maak een inschatting in wat ik denk dat passend is voor jou maar uiteraard vraag ik of jij het ermee eens bent want het is belangrijk dat je gemotiveerd bent. We kunnen praten, oefeningen doen, spellen spelen of een combinatie van die dingen. Waar ik ook veel mee werk zijn materialen om iets uit te beelden. Bijvoorbeeld gekleurde sponsballen en ringen of stenen en schelpen om een persoon, gebeurtenis of gevoel aan te geven. Ook zal ik je huiswerk meegeven want het is belangrijk dat wat jij hebt geoefend in de praktijk ook op andere plekken gaat leren. Het is dan ook vaak handig als je ouder(s) of verzorger(s) weten wat jij wil leren en wat jij geoefend hebt. Zij kunnen jou dan hierbij helpen en ik kan hen adviezen geven hoe ze nog beter met jou om kunnen gaan.  Het is afhankelijk van je leeftijd in hoeverre ik je ouder(s) of verzorger(s) informeer over de behandeling.