• De praktijk biedt hulp aan kinderen,
    jongeren en (jong)volwassenen met uiteenlopende klachten.
    Welkom op de website van psychologiepraktijk Xanima. De praktijk biedt een uitgebreid en holistisch behandelaanbod aan kinderen, jongeren en (jong)volwassenen. Binnen de praktijk wordt er gewerkt met zowel reguliere cognitief gedragsmatige interventies als met lichaamsgerichte interventies waarbij ook elementen uit de Chinese Geneeskunde worden toegepast. Het integreren van verschillende interventies vind ik belangrijk want zo kan ik de meest passende vorm van zorg bieden die bij jou aansluit. Ik heb veel aandacht voor jou als persoon, jouw manier van denken, voelen en handelen, alsook voor sociale, systemische en spirituele aspecten. Er wordt teruggegaan naar de kern, bronaanpak, waarbij geest, lichaam en ziel centraal staan.


De praktijk biedt hulp bij...

Somberte en depressiviteit
Emotie regulatieproblemen
Angst en paniekklachten
Piekeren
Negatief zelfbeeld/weinig zelfvertrouwen
Fysieke klachten (buikpijn, hoofdpijn, spierpijn etc.)
Onzekerheid
Trauma en rouwverwerkingsproblemen
Concentratieproblemen
Identiteitsproblemen
Staan jouw klachten hier niet tussen?
Neem gerust contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Behandelaanbod

De volgende interventies of een combinatie ervan, pas ik toe. Ik stem dit af afhankelijk van wie jij bent, je leeftijd, wat bij jou aansluit, jouw hulpvraag en jouw mogelijkheden. Ik geef hierbij een advies. Ben je nog geen 16 jaar, dan is het belangrijk dat jij en je ouder(s) of verzorger(s) hiermee akkoord gaan. Procesdiagnostiek
Naast bovenstaande behandelingen verricht ik ook procesdiagnostiek. Naarmate ik je beter leer kennen, kan ik je problemen beter in een bepaalde context plaatsen en verklaren en krijg ik meer inzicht in wat er aan de hand is en wat jij nodig hebt. Ik stel hierbij geen diagnoses maar kan wel een advies uitbrengen.


Over psychologiepraktijk Xanima

Welkom op de website van Psychologiepraktijk Xanima! Bij de praktijk, waarvan ik, José Kamphuis, praktijkhoudster ben, kunnen kinderen en jeugdigen tot 18 jaar terecht met uiteenlopende psychische klachten. Ik bied verschillende soorten behandelingen. Deze behandelingen staan bij het behandelaanbod weergegeven.

Naast dat ik als psycholoog werkzaam ben voor kinderen en jeugdigen bied ik ook hulp aan (jong)volwassenen. (Jong)volwassenen kunnen terecht voor Pesso Psychotherapie. Dit is een lichaamsgerichte therapievorm waarbij het ervaren, beleven en symboliseren centraal staan. Om dit goed te kunnen ontvangen is het raadzaam om eerst een lichaamsgerichte groepstraining, passend bij Pesso Psychotherapie, te volgen. Deze bied ik ook. Naast Pesso Psychotherapie bied ik ook behandelingen middels Emotion Freedom Techniques (EFT) wat vergelijkbaar met EMDR is.
Beide behandelvormen zijn met name geschikt om traumatische ervaringen te verwerken.

Over mij

Mijn naam is José Kamphuis, ik heb twee zonen en ik woon en werk als psycholoog in de Zaanstreek. Op afspraak werk ik ook in de regio Stedendriehoek Deventer, Zutphen en Lochem. Indien gewenst, werk ik ook op locatie. 

Voordat ik als psycholoog aan de slag ging, ben ik vele jaren meer lichaamsgericht actief geweest en werkte ik als sportinstructrice, als sport- en kindermasseuse en als mindfulnesstrainer. Ook volgde ik trainingen waaronder Boeddhistische Psychologie, Kum Nye (Tibetaans yoga), lichaamsgericht werk (muziek, dans & ademhaling) en de MBSR mindfulness training. Heel gaaf maar ik had behoefte aan meer diepgang en om mensen te helpen met een psychische kwetsbaarheid. 

Na een afgeronde studie Klinische Ontwikkelingspsychologie en 16 jaar werkervaring in de ggz, heb ik besloten mijn hart te volgen en mijn eigen praktijk op te zetten.